kookkunsten

Bananen cake met wortel

Ken je deze bananen cake met wortel al? Of het nu voor een verjaardag is of gewoon bij de thee, ik weet zeker dat deze cake goed in de smaak zal vallen. Bovendien zit deze cake boordevol gezonde ingrediënten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een plakje te veel eet. Gebruik bij dit recept wel gerijpte bananen. Hoe rijper ze zijn, hoe zoeter de cake wordt, heerlijk!

Bananen cake met wortel

Wat heb je nodig

  • Blender
  • Cakevorm
  • Mixer/ klopper
  • Rasper
  • 3 rijpe bananen
  • 10 dadels (zonder pitten)
  • 3 eieren
  • 100 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram wortels
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 3 el pittenmix
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • Kokosolie of bakboter

Hoe maak je de bananen cake met wortel klaar

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Mocht je geen havermeel hebben (zoals ik) kan je de havermout ook vermalen in de blender.
  3. Doe de bananen en de dadels in de blender en maal het tot een gladde massa.
  4. Rasp vervolgens de wortelen. Klop de eieren tot een luchtige massa (ongeveer 3 minuten).
  5. Doe vervolgens het bananenmengsel in een kom en voeg de opgeklopte eieren, havermeel, volkorenmeel, bakpoeder, geraspte wortelen, kaneel en zout toe.
  6. Roer al deze ingrediënten tot een gladde massa.
  7. Vet de cakevorm in met kokosolie of bakboter en doe vervolgens het mengsel in de cakevorm.
  8. Zet het geheel voor circa 45- 50 minuten in de oven.
  9. Dek na 25 minuten bakken de bananen wortel cake af met aluminiumfolie om verbranding te voorkomen.

Liefs Aneta

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *