Persoonlijk

Achter de schermen bij Mamapraatjes | Jaaroverzicht #1

Het einde van het jaar 2018 komt nu echt bijna in zicht. En zoals velen van ons dit doen, kijk ik ook dit jaar weer terug op het afgelopen jaar. Dit doe ik aan de hand van de tag die door Joyce van Mama kletst is bedacht. Na 190 artikelen geschreven te hebben geef ik jullie de komende weken een kijkje achter de schermen bij Mamapraatjes. Hoeveel bezoekers hebben het afgelopen jaar mijn blog bezocht en wat vond ik minder leuk aan het bloggen? Deze vragen en nog veel meer beantwoord ik in het jaaroverzicht 2018.

 

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen jaar?

Het afgelopen jaar heb ik een hoop leuke dingen meegemaakt. Zo mocht ik genieten van een aantal festivals, waaronder Lowlands, Mysteryland en Boothstock. Ook bezocht ik dit jaar een heel tof bloggers-event;  Blogger by Nature, waar ik hele leuk blogger collega’s heb ontmoet. Het was zo bijzonder om de personen achter de blog in levende lijve te ontmoeten in plaats van via een computerscherm. Ook mochten wij verschillende workshops bijwonen, zoals SEO, Personal Branding en nog veel meer. Het was  interessant om meer over deze onderwerpen te leren.

Maar als ik écht het leukste mag opnoemen dat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt, is dat mijn vriend en ik ons droomhuis gekocht hebben. Eigenlijk was dit geheel onverwachts. En als klap op de vuurpijl hebben wij ons huidige huis afgelopen november 2018 verkocht.

 

 

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

O, ja zeker! Voor de oplettende lezer; In de maanden juni tot en met augustus ben ik van de radar geweest met mijn blog. Ik was de focus kwijt en had geen inspiratie meer om nieuwe artikelen te schrijven. Het ging zelf zo ver dat ik mezelf begon af te vragen wat voor toegevoegde waarde mijn blog in mijn leven had.

Dit was voor mij een teken dat ik even afstand moest nemen. Dit heb ik dan ook gedaan. Het was in de maanden dat ik niet met mijn blog bezig was, heerlijk om mij te focussen op andere dingen. Ik nam een abonnement op de Kobo Plus ebook van Bol.com, plantte mijzelf in een tuinstoel en ik was tevreden. Zo’n abonnement is trouwens een leuke cadeautip voor de kerst. Na een aantal weken van afstand merkte ik weer dat ik het bloggen begon te missen. En dat er weer ideeën kwamen opborrelen.

 

Houd jij je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar.

Ik houd me zeker bezig met de blogcijfers. Deze zijn van belang voor het krijgen van samenwerkingen. Of ik dit blogjaar tevreden afsluit? Ja, zeker wel. Waar ik vorig jaar december niet eens de 2.100 bezoeker per maand haalde, sluit ik dit jaar af met 7.200 unieke bezoekers per maand. Dit is bijna 4 keer zoveel! En dan nog te bedenken dat ik in de maanden juni tot en met augustus van de radar ben geweest, vind ik dit niet slecht. Daarnaast heeft mijn blog gemiddeld 18.000 paginaviews per maand.

De meeste bezoekers op Mamapraatjes komen via Facebook en Pinterest binnen. Dit zijn ook de social media kanalen waar ik de meeste energie in stop. Op Facebook vind ik het erg gezellig om met de betrokken lezers in contact te komen. Met Instagram heb ik een haat-liefde verhouding. Het is een platform waarop je bijna verplicht bent om elke dag een foto te plaatsen. Doe je dit niet? Dan verdwijn je onderaan de stapel en ziet niemand je meer en vice versa. En eerlijk?  Ik heb heel vaak niets te posten. Want zo boeiend is mijn leven nu ook weer niet. De komende periode ga ik voor mezelf uitzoeken welk kanaal de meeste waarde voor mij heeft. Het kan dus zo wel eens zijn dat ik Instagram de deur uit knikker #firstworldproblem 😉

 

 

Wat zou je in 2019 anders willen doen?

In het nieuwe jaar wil ik mij meer focussen op efficiënter werken en ‘personal branding’. Vaak schrijf ik vandaag de blog voor morgen. Ik heb vaak intensieve dagen op mijn werk, waardoor ik geen puf heb om een blog te schrijven. Leren hoe ik vooruit kan werken, staat dan ook hoog op mijn to-do lijst.

Op het gebied van ‘personal branding’ weet ik nog niet goed waar ik moet beginnen. Dit heeft deels te maken met mijn werk. Zoals sommigen van jullie weten werk ik naast het bloggen als gezinsvoogd. In een blogreeks vertel ik jullie meer over mijn werkveld. Toch blijft dit een wel een dingetje.

Dit heeft te maken met dat mijn werk best privé gevoelig is. Tegenwoordig hoef je op het internet iemand zijn naam te googelen en je weet zijn hele privé leven. Daarom ben ik voorzichtig met wat ik op het web plaats. Dit houdt wel in dat ‘personal branding’ een lastig pakket is en blijft. Toch wil ik mij daar graag wat meer op focussen, desnoods met hulp van anderen. Mocht je dus iemand kennen die meer af weet van dit onderwerp en die het leuk vindt om anderen te helpen? Let me know!

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven dit jaar?

Phoe, even denken! Het artikel dat ik het leukst vond om te schrijven was 10 manieren om als gezin geld te besparen (5.291 keer gelezen dit jaar). Waarom? Omdat ik gek ben op besparen. In dit artikel deel ik mijn 10 tips. Mensen in mijn omgeving noemen mij vaak een krent. Mijn vriend en ik lachen er soms om, wanneer ik met 5 tubes tandpasta thuis kom. We roepen dan in koor; ‘Het was in de aanbieding’.

Ik noem het overigens geen krenterigheid maar juist slim omgaan met geld. Het is maar hoe je het bekijkt. En het is echt niet dat wij er minder om leven, integendeel zelfs. Omdat ik op de kleintjes let, houden wij geld over voor leuke uitjes. En daar zijn we gek op. Want uitjes maken mooie herinneringen.

 

alcoholvrije drankjes voor zwangere vrouwen

 

Welk artikel is het slechts gelezen?

Dat is 7 alcoholvrije drankjes voor zwangere vrouwen. Dit artikel is in totaal 12 keer gelezen. Niet zo gek ook, achteraf. Ik kwam met het goede idee om het artikel in oktober te schrijven en te plaatsen. Deze foto hierboven hoort bij het artikel. Lekker zomers he? Welke zwangere vrouw gaat nu in oktober zomerse cocktails drinken? Juist ja, niemand! Waarschijnlijk had her artikel in de zomer beter gescoord.

 

Dit was het eerste deel van het jaaroverzicht van 2018. Je hebt in deze blog een kijkje achter de schermen van Mamapraatjes kunnen nemen. In het tweede deel kun je onder andere lezen waar ik mijn inspiratie vandaan haal voor het schrijven van een artikel. Welke blogger ik heel graag zou willen ontmoeten, of het bloggen mij nog steeds happy maakt en nog veel meer!

 

Groetjes Aneta

 

2 thoughts on “Achter de schermen bij Mamapraatjes | Jaaroverzicht #1

  1. Oh als je met personal branding aan de slag wilt gaan dan moet je zeker weer naar Blogger By Nature, daar hebben ze een workshop personal branding dit jaar. Ik ben er ook weer bij 🙂

  2. Ik was meerdere van die 12 lezers hoor!! Met Oud&Nieuw zijn er meerdere zwangeren aanwezig hier, dus alcoholvrije cocktails zijn zeer welkom!

    Tof dat het zo goed gaat met je blog, en ik ben blij dat je je mojo weer terug hebt gevonden. Het past gewoon zo goed bij je!

    Ik heb nog wel een ideetje voor je personal branding. App je zo wel even! Dikke kus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *