Blogs Persoonlijk

Achter de schermen bij Mamapraatjes | Jaaroverzicht #2

Het einde van het jaar 2018 komt nu echt bijna in zicht. En zoals velen van ons dit doen, kijk ik ook dit jaar weer terug op het afgelopen jaar. In het ‘Jaaroverzicht #1’ heb je al een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij Mamapraatjes. In dit deel lees je vandaag waar ik mijn inspiratie zoals vandaan haal voor het schrijven van een blogartikel. Welke blogger ik heel graag zou willen ontmoeten en nog veel meer.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je blog?

Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Eigenlijk op de gekste plekken en momenten. Laatst  stond in de badkamer. Ik had een pukkel en pakte mijn vertrouwde potje sudo-crème. Dit middeltje helpt pukkeltjes uitdrogen. En ineens kwam ik op het onderwerp; 5 handige babyproducten die volwassenen ook kunnen gebruiken. Maar er zijn nog 3 andere bronnen waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

1.Werk
Ik mag zeggen dat ik best boeiend werk heb. Als gezinsvoogd kom dagelijks met gezinnen in aanraking die tegen opvoed- en verzorgingsproblemen aanlopen. Daarbij kijk ik of kinderen ontwikkelen zoals gezonde kinderen dat doen. Dat gaat niet alleen over gezondheid, maar ook over schoolvorderingen, de leefomgeving, vriendengroep en vrijetijdsbesteding (werk, hobby’s, sport). Je raad het al; ‘Inspiratie genoeg!’ Artikelen die een kijkje geven in mijn werkveld kun je hier lezen:

Werken met KOPP-kinderen | Een kijkje in mijn werkveld #1

Verslaafde ouders en kinderen opvoeden | Een kijkje in mijn werkveld #2

Zo verloopt een onderzoek bij de Raad van de Kinderbescherming | Een kijkje in mijn werkveld #3

 

 

3. Boeken
Door de jaren heen heb ik tientallen boeken verzameld. Dit zijn boeken over alles wat te maken heeft met de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Uiteraard is dit theoretische informatie. Ik gebruik het dan ook enkel om mijn kennis op peil te houden en mijn artikelen hiermee te onderbouwen. Het opvoeden zelf leer je alleen in de praktijk en niet uit de boeken.

3. Andere blogs en platforms
Naast het schrijven van blogs vind ik het ook leuk om andere blogs te lezen. Mijn favorieten zijn onder andere; Online Opvoeden van Femke, Twinkelbella van Saskia, Sanny zoekt geluk van Sanny, Billie Rose van Rosanna en De huismuts van Rachel. Andere grote platforms zijn; Ouders van Nu, Kiind en Wij Jonge ouders.

Al deze fantastische bloggers geven mij voldoende inspiratie voor het schrijven van artikelen. Over het algemeen zijn de onderwerpen op deze mommyblogs vaak hetzelfde. Ik vind het daarom elke keer weer een kunst om mezelf uit te dagen, en vanuit mijn kennis en de ervaring in het werken met kinderen en ouders een mooi en interessant artikel te schrijven.

 

Welke blogger zou ik een keer willen ontmoeten?

Zie je op de foto hierboven deze blogger en girlsboss Ayla? Haar ontmoette ik in april 2017 voor het eerst op het event van Melle (Thank God it’s Monday). Sindsdien zijn wij vriendinnen en inspireren wij elkaar op elk mogelijk gebied. Of het nu gaat om vrouwelijk issues of zakelijke dingen, wij weten bij elkaar aan te kloppen. Ayla is zwanger en heeft voor Mamapraatjes hele toffe columns geschreven.

Oja, om even op de vraag terug te komen, want die heb ik nu nog steeds niet beantwoord; Ik zou heel graag Femke van Online Opvoeden willen ontmoeten. Onze afspraak stond in 2018 op de planning, maar door onze drukke agenda’s is het niet gelukt. Dus Femke, mocht je dit lezen, we hebben elkaars nummer! #hint 😉

 

Maakt het bloggen mij nog steeds happy?

Het antwoord is ‘Ja!’ Ik zie mijn blog als een groot online inspiratieboek met alle kennis en ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgebouwd in het werken met ouders en kinderen. Daarnaast word ik ook blij dat ik deze informatie op deze manier met heel veel mensen mensen mag delen.

Met elke blog die ik schrijf, daag ik mezelf ook uit om creatief te zijn en iets nieuws te leren. Een blog schrijven is namelijk niet alleen een tekst typen en op het web plaatsen. Achter een blog zit ook een stuk techniek, waaronder SEO (Search Engine Optimization), WordPress, online marketing/ personal branding. Voor sommigen van jullie zal dit peas of cake zijn. Voor mij was dit 1 jaar geleden een nieuwe wereld. Beetje bij beetje leer ik iedere dag meer en meer. Super leuk.

Wat zijn je doelen voor 2019?

Dat zijn er zoveel! Mijn hoofd puilt uit van de ideeën. Toch schuilt er achter die ideeën een soort faalangst. “Want, stel dat het mislukt? Dan zullen anderen mij vast dom vinden.” Stom is dat. Ik weet het.  Ik moet echt een keer die knop omzetten. Iemand tips? Misschien helpt het verwezenlijken van de doelen als ik ze opschrijf. Hier komen ze dan!

Persoonlijker schrijven

Het lijkt mij heel leuk om persoonlijker te schrijven. Mochten de natuur mijn vriend en mij een kindje schenken, dan is het uiteraard erg leuk om dit persoonlijke deel met jullie te delen. Alleen zit aan het persoonlijk schrijven ook een kantelpunt. Dit heeft te maken met mijn werk. In een eerdere blog heb ik dit uitgelegd. Maar overal is een oplossing voor. Dus dit deel zal ook goed komen.

 

Mamapraatjes groter maken

Naast het persoonlijker schrijven staat het groter maken van Mamapraatjes op nummer 1. Zo wil ik mij meer bezig gaan houden met social media, maar ook met andere dingen. Zoals nu, zal het platform zich het komende jaar richten op de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Daarnaast zou ik jullie heel graag willen inspireren hoe jullie de balans tussen het ouderschap, werk en zichzelf kunnen vinden. Ik merk dat daar best veel vraag naar is. Aangezien ik balans erg belangrijk vind in mijn leven, wil ik jullie hierin meenemen. Binnenkort meer!

Ouder- en kindcoach praktijk

Ook lijkt het mij fantastisch om ooit een eigen coachingspraktijk te hebben. En dan met name het coachen van ouders en kinderen die in een (echt)scheiding zitten óf hebben meegemaakt, de opvoeding en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast lijkt het mij mooi om gezinnen te ondersteunen in hetgeen waar zij tegenaan lopen in de opvoeding binnen het gezinsleven.

Ik zal je zeggen; alles voor het opstarten van deze praktijk ligt al klaar. Van de tekst op mijn website en uitgewerkte coachingsmethoden, tot visitekaartjes en afspraken kaarten. Maar als we het over de duvel hebben…..iets houdt mij tegen…. heel irritant 🙂

Een event organiseren

Ja, ook dat staat nog steeds op mijn lijstje. Het bijzondere hiervan is, dat Ayla en ik al plannen aan het smeden waren. Maar dat staat om persoonlijke redenen even op een laag pitje. Ik kan er nog niet teveel over zeggen maar het event gaat hoe dan ook komen in 2019!

Afbeeldingsresultaat voor party lettersOpvoedparty’s organiseren

Wat? Opvoedparty’s? Ja, je leest het goed. Het is net een tupperware-party alleen gericht op de opvoeding van je kind(eren). Het is een bijeenkomst van ongeveer 2 uur, waar je met 4-10 personen aan meedoet. Onder begeleiding van mij kun je met elkaar discussiëren over 1 of meerdere opvoedthema’s of dilemma’s die jullie interessant vinden. De bedoeling is dat zo’n bijeenkomst een leuke en leerzame aangelegenheid is met andere opvoeders. En dat jullie met elkaar ideeën uit kunnen wisselen.

Het lijkt me leuk om er een lunch aan vast te plakken of een mini-borrel. Leuk toch?  In het nieuwe jaar ga ik hiervoor een cursus volgen. Wanneer ik zal starten weet ik niet. In het kader van marktonderzoek zou ik heel graag jullie mening hierover willen? Lijkt het jullie zo’n opvoedparty leuk? Of misschien niet? Laat het mij weten in de reacties. Mijn dank is groot!

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje achter de schermen te krijgen bij Mamapraatjes. Mochten jullie nog vragen hebben? Dan kunnen jullie ze stellen, dat vind ik erg leuk. Je kan mailen naar info@mamapraatjes of hieronder een berichtje achterlaten.

 

Groetjes Aneta

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *