Blogs Opvoeden

Aandacht verdelen over je kinderen | Hoe doe je dat?

De komst van een tweede kindje kan voor het eerste kind best ingrijpend zijn. In een eerder artikel schreef ik: hoe je een kind kunt voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Wanneer je twee kinderen hebt moet de aandacht tussen hen verdeeld worden. Niet alleen het kind moet hier aan aanpassen maar jij als ouder ook.

De aandacht verdelen over je kinderen kan soms best een uitdaging zijn. Maar hoe kun je dit zo eerlijk mogelijk doen? Drie bekende (blog) mama’s vertellen hoe zij hun aandacht verdelen over hun kroost en geven interessante tips.

 

Zo verdeelt Kelly Caresse de aandacht over haar kinderen?

De aandacht verdelen over je kinderen moet echt groeien. Volgens Kelly Caresse is het een kwestie van loslaten en met alle winden mee varen. Tenslotte moeten alle gezinsleden wennen aan de nieuwe baby. Ook zegt Kelly dat het zorgen voor een baby best veel inspanning kost. En dat het een uitdaging is om de aandacht goed te verdelen.

Haar tip is: om het oudste kind te laten betrekken bij de zorg van de baby en te laten helpen met het aangeven van de luiers, voeding en andere dingen. Daarbij vind zij het belangrijk om het kind complimenten te geven in hetgeen waar zij mee geholpen hebben.

 

Lees ook: De kunst van complimenten geven aan je kind | Doe de test!

 

Saskia Hardeman verdeelt de aandacht over haar kinderen op deze manier manier

Saskia Hardeman van Twinkelbella verdeelt de aandacht over haar kinderen op een andere manier. Zij zegt dat het voor haar als mama niet altijd even makkelijk is om de aandacht zo eerlijk mogelijk te verdelen. Maar hier heeft zij iets op gevonden: Saskia vindt ‘quality time’ met haar kinderen erg belangrijk. Wanneer haar jongste kind slaapt, probeert zij tijd te maken voor haar andere kind. Ze knutselen of bouwen iets samen. Ook maakt ze zo nu en dan tijd om alleen met een kind op pad te gaan.

Elise Gruppen doet het zo!

Waarschijnlijk ken je haar wel van Chicks Love Food: Elise Gruppen. Zij vond het ook lastig om haar aandacht te verdelen over haar twee kinderen. Elise zegt dat zij naar een balans op zoek was, waar zowel haar kinderen als zij zich fijn bij voelden. Zij liet haar oudste helpen met de verschoning van de baby, de voeding en allerlei andere dingen. Ook hadden zij quality time, door met elkaar in bad te gaan of samen leuke activiteiten te doen, buitenshuis.

 

Het is leuke en interessant om te lezen hoe andere moeder hun aandacht verdelen over meerdere kinderen thuis. Het blijft een kunst, aldus deze moeders. Op welke manier verdeel jij de aandacht over je kinderen. 

 

Photo by Juliane Liebermann on Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *