feitjes over baby's
Blogs Opvoeden

9 leuke feitjes over baby’s die je nog niet wist

Er zijn zoveel dingen op de wereld die we nog kunnen ontdekken. Hoe leuk is dat? Zo ook over baby’s. We weten uiteraard al best veel maar toch zijn er bepaalde dingen waar we ons nog over kunnen verbazen. Zo ook deze 9 feitjes over baby’s, waarvan ik denk dat je die nog niet wist. Of toch wel?

 

Lees ook: De seksuele ontwikkeling van een baby | Hoe gaat dit in zijn werk?

 

1. Geen tranen

Pasgeboren baby’s hebben nog geen tranen tijdens het huilen. Dat komt namelijk omdat de traanbuis nog volop in ontwikkeling is. Wanneer een baby tussen de twee en vier maanden is kunnen de eerste tranen komen.

2. Met meer botten geboren worden dan volwassenen

Ja, je leest het goed. Een baby heeft bij zijn geboorte rond de 300 botten. Dat zijn meer botten dan volwassenen hebben. Sommige van deze botten groeien aan elkaar, waardoor je uiteindelijk 206 botten over houdt.

3. Powerbaby

Baby’s hebben een sterke grip. Dit merk je als je baby jouw vinger vasthoudt. Je baby is zelfs zo sterk dat het zijn eigen gewicht kan dragen.

4. 10.000 smaakpapillen

Een baby heeft ongeveer 10.000 smaakpapillen. Niet alleen op de tong maar ook aan de binnenkant van het gehemelte en de wangen. Hierdoor zijn ze erg gevoelig voor smaken. Zou dat de reden zijn waarom baby’s na het eten van hun fruithap zoveel gekke bekken trekken?

5. Maag zo groot als een druif

Bij de geboorte is de maag van een baby net zo groot (lees: klein) als een druif. Na een maand heeft de maag van een baby de grootte bereikt, zo groot als een ei.

6. Geen knieschijven

Baby’s worden geboren zonder knieschijven. Deze ontwikkelen ze pas na twee jaar.

7.  De hik

Te vroeg geboren baby’s hebben vaak de hik. Dit komt omdat de longen nog minder ontwikkelt zijn.

 

Lees ook: Vroeggeboorte baby | Vaders ervaren meer stress dan moeders

 

8. Slecht zien

Baby’s kunnen bij hun geboorte erg slecht zien, vaak niet verder dan enkele decimeters. Alles wat verder weg is, zien ze als een waas. Na een jaar zien ze alles even goed als volwassenen.

9. Goed horen

Binnen tien minuten na de geboorte is het gehoor van je baby zo ontwikkelt dat hij al zelf kan bepalen waar het geluid vandaan komt.

 

Ken jij nog leuke feitjes over baby’s?

 

Foto: Pixabay

Bron: QuestParents.com

 

2 thoughts on “9 leuke feitjes over baby’s die je nog niet wist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *