binnenactiviteiten voor peuters
Activiteiten Blogs

7 leuke binnenactiviteiten voor peuters

Nu de herfst buiten is aangebroken, staat ook het koude weer op ons te wachten. Daarom heb ik mijn 7 favoriete binnenactiviteiten voor peuters op een rijtje gezet. Deze activiteiten deed ik graag op het kinderdagverblijf met de kinderen en ze hadden gegarandeerd succes. Hier komen ze!

Lees ook: 18 inspirerende herfstactiviteiten voor kinderen

Bouw een tent

Welk kind houdt niet van een tent? Pak een paar stoelen of een eettafel en gooi er een groot deken overheen. Laat je kind zijn favoriete speelgoed meenemen en spelen maar!

Indoor bowlen

Stapel plastic bekers aan één kant van de kamer en geef je kind een bal om naar de bekers te rollen en omver te gooien. Je kunt samen met je kind de omgegooide bekers tellen. Laat hem ook helpen de bekers weer op te stapelen.

Met scheerschuim spelen

Dit is een van de leukste spelletje. Met scheerschuim spelen is gegarandeerd een succes. Plaats je kind op een stoel. Spuit wat scheerschuim op de tafel. Pak wat plastic speelgoed waarmee ze kunnen spelen. Voeg er eventueel wat kleurstof bij zodat ze kunnen zien wat er met het scheerschuim gebeurt. Bij dit spelletje is het verstandig om je kind een schort aan te laten trekken 😉

Waterverven

Pak een kwast, waterverf, bakje met water, plakband en een stuk papier. Maak het papier met plakband vast op de tafel, zodat het papier niet kan verschuiven. Mocht je nog een oude rol behang hebben liggen. Rol deze uit op de vloer, zodat ze lekker kunnen kliederen.

Doe alsof je een dier bent

Het uitbeelden van de verschillende soorten dieren is een leuke manier voor je
kind om dieren- en dierengeluiden te leren. We ‘vliegen’ door het huis,
klapperen met onze vleugels als vogels en bonzen op onze borst als een gorilla.

Met rijst spelen

Vul een grote bak met rijst. Geef je kind een schepje, emmer en nog wat vormpjes. Zo creëer je thuis je eigen zandbak, alleen dan met rijst.

Kunstjes op muziek

Pak een matras, leg hem op de grond en doe de muziek aan. Laat je kind rondspringen, rollen en help hem bijvoorbeeld met het maken van een koprol. Wedden dat ze in de avond snel slapen!

 

Photo by Denise Johnson on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *