besparen op de babyuitzet
Blogs Mama Zwangerschap

7 manieren om te besparen op de babyuitzet

Het leven is al duur zat, toch? En vooral als er een kindje op komst is. Wat dacht je van een kinderwagen, kleding en stapels luiers! Je kunt het uiteraard zo duur maken als je wilt. Maar dat willen we natuurlijk niet. In dit artikel deel ik daarom 7 manieren hoe je kunt besparen op de babyuitzet.

Lees ook: Hoe kun je als gezin geld besparen? | 10 bespaartips

Zo kun je op de babyuitzet besparen

1. Lenen

Sommige babyuitzet gebruik je maar voor een korte periode, omdat baby’s binnen enkele maanden eruit zijn gegroeid. Denk bijvoorbeeld aan een wiegje of babykleding. In plaats van dat je het zelf koopt, kun je mensen in je omgeving vragen of je tijdelijk wat kunt lenen. Scheelt je een boel geld!

2. Kijk naar aanbiedingen

Wist je dat een baby in zijn eerste levensjaar 2.555 luiers verbruikt? Een wat dacht je van babydoekjes en andere babyproducten? De website Wat kosten Luiers? laat je de actuele aanbiedingen zien wat betreft luiers en babydoekjes. Super handig!

Lees ook: 5 handige babyproducten die volwassenen ook kunnen gebruiken

3. Tweedehands shoppen

Bekijk welk babyuitzet je tweedehands kunt aanschaffen. Meubels kunnen meerdere malen mee, dus waarom zou je deze niet van iemand kunnen overkopen? Of een kinderwagen? Dat scheelt je al zo een paar honderd euro. Let alleen wel goed op of de producten (nog) veilig zijn.

4. Koop geen onnodige dingen

Gierende hormonen en nesteldrang; dat zijn de meest voorkomende symptomen tijdens de zwangerschap. Daarbij kan ik me voorstellen dat wij vrouwen rond deze periode een íets grotere gat in de hand hebben dan we al hadden. Laat je dus niet verleiden door als dat moois en denk goed na wat je écht nodig hebt. De website ‘Zo Zwanger’ heeft een babyuitzetlijst voor je samengesteld en bevat alle producten die je als kersverse mama voor je baby nodig hebt.

5. Cadeau vragen

Tijdens de kraamtijd worden jij en je baby overladen met spullen die je niet altijd nodig zult hebben. Uiteraard moeten we niet zeuren en blij wezen met hetgeen wat we krijgen. Mensen doen tenslotte moeite voor je. Maar wil je toch besparen op de babyuitzet? Dan is de tip: vraag gerichte cadeau’s door middel van een wensenlijstje.

6. Scoor je babykleding goedkoop

Babykleding hoeft echt niet duur te zijn. Onder mijn lezeressen heb ik een pool gehouden, met de vraag waar zij hun baby/kinderkleding kochten. Deze winkels zijn de winnaars!

 • Primark
 • Zeeman
 • AliExpres!
 • H&M

7. Gratis cadeaupakket

Wist je dat er ook gratis cadeaupakketten bestaan? Zo ook de Blije Doos van WIJ. De doos heeft een waarde van €45 euro aan producten en heeft €155 aan waardebonnen. De doos bestaat uit handige producten van onder andere Pampers, Nutricia en Bibi. Het enige wat je moet doen is je in te schrijven. Je krijgt dan een uitnodiging (per mail) om de Blije Doos op te halen bij Prénatal.

 

Photo by Luma Pimentel on Unsplash

2 thoughts on “7 manieren om te besparen op de babyuitzet

 1. Wat een handige tips om hier op te besparen.
  Wat denk toch nog altijd het beste werkt is spullen overnemen van mensen in je omgeving.

  En natuurlijk babykleding bij deze winkels halen.
  De baby uitzetlijst vind ik echt briljant. Dit is echt heel fijn voor als je op zoek bent naar spullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *