de bevalling
Blogs Zwangerschap

6 dingen die mannen écht moeten weten over de bevalling

Daar sta je dan, met je handen in het haar. Je hebt werkelijk geen idee wat je te wachten staat als je vrouw zwanger is. En nog beter: als zij moet bevallen! Ben jij de gelukkig aanstaande vader? Opgelet! Want deze 6 dingen moet jij écht weten over de bevalling.

 

Lees ook: Onderzoek: Kinderen erven hun intelligentie van hun moeder

 

1. Bevallen is niet echt glamoureus. Je zult het lichaam van je vrouw op een manier zien die je nooit eerder hebt gezien.

2. Bij de bevalling horen ook weeën en de ontsluiting.  De eerste 4 centimeter verloopt meestal relatief rustig. De weeën zullen ongeveer om de 4-5 minuten komen. Na die eerste 4 centimeter kan het ineens in een stroomversnelling gaan.

3. Je vrouw kan tijdens de bevalling naar je schreeuwen en voor lelijke dingen uitmaken. Hou vooral die rust, want dit meent ze niet.

4. Het is normaal dat je vrouw tijdens de bevalling kan poepen. Uh wat? JEP! Maar de dokter of verpleegkundige zal het zo snel opruimen dat je het waarschijnlijk niet eens zult merken.

5. Puf..1..2..3..4..De pufcursus waar jullie naar toe zijn geweest kom nu echt goed van pas. Ook al denk je dat je voor schut staat met dat gepuf naast het bed waar je vrouw ligt “DOE HET!’ Hier help je haar écht mee.

6. Geen enkel woord kan het momenten beschrijven wanneer de baby voor het eerst op de borst van je vrouw wordt gelegd. Hetzelfde geldt voor wanneer jij de baby voor het eerst vast houdt. Wees niet bang voor de emoties: vreugde, geluk, liefde, angst, onzekerheid…..alles mag.

 

Bron: Fitpregnancy.comBabycenter.co.uk

2 thoughts on “6 dingen die mannen écht moeten weten over de bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *