dingen die elke kersverse moeder herkent
Blogs Mama

6 dingen die elke kersverse moeder herkent

Moeder zijn is voor velen vrouwen misschien wel één van de mooiste dingen dat er is. Het is het allemaal waard, wanneer je kindje naar je kijkt en lacht. Ondanks dat is het moederschap niet altijd even rooskleurig. Denk maar aan de slapeloze nachten, tepelkloven en nog meer ‘minder’ prettige dingen. Om nog maar even door te gaan, deel ik 6 dingen die elke kersverse moeder herkent. Ik ben zo benieuwd welke jij herkent!

#1. Je kleding vol vlekken

Het is het allemaal waard! Ook als je baby besluit zijn overtollige voeding naast het spuugdoekje te kwakken, zo op je nette blouse. Vlekken van een bananenhapje zijn trouwens het ergst, vooral op een witte broek.

#2. Telefoongeheugen vol door de honderden babyfoto’s

Herken je dit? Dat je eerst een paar foto’s of video’s van je telefoon moet wissen, omdat je anders net die ene leuke foto niet kunt maken van je baby.

#3. Je sociale leven, zoals je het kent, is voorbij

Het moederschap is mooi en verrassend. Maar het is nooit hoe wij dat ons voorgesteld hebben, althans als het om je sociale leven gaat.  Wees niet getreurd, want je sociale leven is echt nog niet voorbij. Het zal gewoon anders zijn. In plaats van dat je tot diep in de nacht staat te feesten, heb je nu andere mama’s om je heen. Hoe leuk is het als de kinderen straks met elkaar kunnen spelen? En zelf dan kun je nog samen genieten van een glas wijn.

Lees ook: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

#4. Het gesprek van de dag: BABY!

Je hebt nog zo tegen jezelf gezegd: “ik word nooit zo’n moeder die alleen maar over haar baby praat”. Missie mislukt! Je leven bestaat momenteel uit een baby. Iets anders dan dit doe je niet.

#5. Gat in je hand

Die had je waarschijnlijk al. Maar nu je een baby hebt, heb je er een extra gat in de hand bij. Men moet gewoon niet zeuren. We kunnen dit heel goed verklaren, toch? De baby groeit namelijk als kool en waarom zou je iets wat in de uitverkoop is laten liggen? Dat heet ‘geld besparen’!

#6. Huilen helpt echt

Er zijn van die momenten dat je het als kersverse moeder even niet meer ziet zitten. Slapeloze nachten, volle wasmanden en een baas die veel van je vraagt. Geloof me, een potje janken helpt echt! Een glas wijn erbij trouwens nog beter… 😉

 

Photo by Joshua Rodriguez on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *