Blog

Blog ergernissen | Ik geef je mijn top 6

Laat ik vooropstellen dat bloggen een van mijn allerleukste hobby’s ever is! De creativiteit die ik er in kwijt kan geeft mij zoveel energie. Maar het is niet altijd ‘rozengeur en maneschijn.’ Er zijn bepaalde dingen waar ik mij regelmatig aan kan storen als blogger en mijn humeur kunnen beïnvloeden. In mijn blog van vandaag heb ik het met je over mijn 6 blog ergernissen. Let’s go!

Snel donker in de winter

Ja, daar baal ik echt van. Het wordt in de winter zo snel donker dat foto’s maken echt onmogelijk wordt gemaakt. Ik heb op internet gekeken naar verschillende licht boxen en heb zelfs overwogen om er een te maken. Maar op de een of andere manier kom ik er niet aan toe. Nu heeft Claire een lamp gekocht die daglicht nabootst. Ik denk dat dit een goede optie is voor deze donkere dagen.

Zoveel ideeën!

Dat ik af en toe de bomen door het bos niet meer zie. Soms heb ik wel 7 concepten op mijn blog staan, die ik uiteraard nog wil afmaken. Maar stiekem zit ik al met nieuwe ideeën in mijn hoofd.

Geen letter weten te typen

Heel leuk al die nieuwe ideeën maar ik soms zit ik een half uur achter mijn computer en heb ik nog geen letter weten te typen omdat ik niet weet waar ik moet beginnen. Ik denk dat ik hier binnenkort maar een blog post over schrijf.

Mijzelf betrappen op typefout(en)

Dat vind ik erg vervelend. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn lezers, jullie dus. Na het schrijven van mijn artikelen, parkeer ik ze even opzij en lees ik ze in de loop van de week nog twee keer door. Maar toch krijg ik het nog voor elkaar om mezelf te betrappen op typefoutjes.

Rommel opruimen

Als ik foto’s maak voor mijn blog, staat het halve huis op zijn kop. Ik heb zo’n flauw vermoeden dat dit te maken heeft met een slechte voorbereiding. Voor de ene foto heb ik dit kleedje nodig, voor de andere foto dat bloemetje en kom ik er ook nog eens achter dat het licht niet goed genoeg is. Dus verhuis ik de hele bende naar een andere kamer of raam en zo is mijn huis in een mum van tijd omgetoverd in een zwijnenstal. Tja, en dan moet er nog opgeruimd worden ook….zucht.

Dat anderen rekening met mij moeten houden

“Wacht even, dan maak ik een foto. Nog niet eten! Want ik moet een foto maken. Zou dit leuk zijn voor mijn blog?” Regelmatig laat ik het eten koud worden – moet de bewuste foto tien keer over – tot ergernis van anderen 🙂 SUPER SORRY (vooral tegen mijn geduldige vriend).

 

Herken jij jezelf hierin? Welke blog ergernissen heb jij?

 

Liefs Aneta

 

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

44 thoughts on “Blog ergernissen | Ik geef je mijn top 6

 1. Hahah zo herkenbaar!! Vooral met het verslepen van fotomateriaal. Als ik foto’s maak zit ook mijn hele huis vol met kaarsen, plantjes en kleedjes haha. Die daglichtlamp is nog wel wennen hoor! Ik ben er nog niet heel handig in haha.

 2. Dat mijn blog nu heel rot draait. Technische perikelen, waardoor ik geen links meer kan plaatsten. Er is iemand mee bezig, dus ik hoop dat het wordt opgelost. De ergenis ervan is dat ik deze vervelende dingetjes niet zelf kan oplossen..En dan word het een duur grapje. En oh ja, wanneer ik een blog heb geplaatst en ik zie een schrijffoutje. Neeeeeej!

  1. Meen je dat nou! Gatver en zeker als je er zelf niets aan kan doen. Gelukkig is er iemand die kan helpen. Ik hoop dat het snel wordt opgelost. Ja, die schrijffoutjes…heel vervelend maar het blijven mensenhanden die het schrijven.

   1. Ja en het was nog veel meer. Ik liep tegen allerlei storingen aan en kon bijvoorbeeld op veel blogs niet meer reageren. Onderlinge storing. Of reacties die ineens waren weggesnoept.. Maar er wordt momenteel hard aan gewerkt!

 3. Haha bij mij is vooral het eerste punt herkenbaar. Heel irritant dat het zo vroeg donker wordt vooral als je meestal na je werk tijd hebt om foto’s te maken…gelukkig gaan we weer de goede kant op en nog even en het is weer zomertijd!

  1. Je hebt echt serieus gelijk! Is ook zo! Iedereen gooit z’n artikel op Facebook en that’s it! Misschien kunnen we een Facebook groep maken die uitsluitend voor mensen is die reacties plaatsen. Zou dat haalbaar zijn?

   1. Er bestaat een aparte groep hiervoor: Bloggers, support je mede-bloggers. Hierin krijg je per dag een post waarin je je Bloglovin, Facebook of je content kan plaatsen. Je kunt hierbij ook vermelden wat je het liefste krijgt (reacties, shares of likes).

 4. Dit is echt zo herkenbaar! Mijn vriend moet er nog heel erg aan wennen dat alles in het teken van mijn blog gaat hahaha. En zoveel ideeën hebben en dan soms gewoon niet weten wat te schrijven! Toch altijd leuk om te lezen dat ik daar niet de enige in ben 😉

 5. Ooh, heel herkenbaar dat van het niet weten wat te typen. Heel vaak weet ik gewoon niet waar te beginnen. Ik typ wat, haal het weg, begin opnieuw. En dat zo’n dertig keer. Tot ik het zat ben en de laptop afsluit, om de volgende dag hetzelfde ritueel te herhalen haha.

 6. Oh vooral die eerste vind ik herkenbaar, daar kan ik me ook vreselijk aan irriteren! Moet nu steeds foto’s maken in het weekend en met de sneeuw en bewolking afgelopen week was het licht ook niet best helaas.

 7. Dit is allemaal zo herkenbaar haha! En het feit dat er gewoon heeel veel tijd in gaat zitten en dat mijn lieve vriend dat allemaal maar zo moet pikken. Echt waar, soms voel ik me daar zo lullig over! Liefs x

 8. Aaah ik vind het toch ook altijd super stom als ik mezelf betrap op een fout. En meestal zijn dat dan van die idioot simpele dingen die ik fout schrijf. Haha. Ik heb denk ik wel gelukkig nog niets gepost met zo’n fouten in. Of iedereen is veel te lief en zegt er niets van, haha. Dat kan ook 😉

 9. Haha, heel veel dingen zijn echt herkenbaar! Mijn familie wordt soms ook echt gek van mijn foto’s en van dat ik zelfs op vakantie aan mijn blog zit te werken. Oepsie! En ja, dat donkere weer is echt niet fijn voor blogfoto’s. Alleen al daarom ben ik blij dat het weer lente wordt 🙂

 10. Dat vroeg donker is hier momenteel ook 1 van de grootste ergernissen 🙁 nu probeer ik vaak op zondag al mijn foto’s te maken maar soms komen er in de week ook nog ideetjes bij en dan moet ik wachten tot ik nog eens foto’s kan maken 🙁

 11. Heel herkenbaar! Vooral als je dan een idee hebt maar je weet geen woord te typen. Ik weet precies hoe ik het wil, maar het op papier krijgen, ho maar. Dan stop ik even en ga ik er later mee verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge