mc kleuver
Column

Column van MC Kleuver: Een nieuwe werkplek

Ik ben blij en vermoeid. Aan het einde van de maand februari kwam er een keerpunt in mijn leven. Dat komt namelijk omdat ik ben begonnen met werken. Na jaren van thuis actief zijn, mag ik nu ook buitenshuis aan het werk. Een erg prettig gebeuren. Voor Mamapraatjes schrijf ik deze column over mijn eerste ervaringen.

Lees ook: Column van MC Kleuver; Begeleiden kan geen kwaad

De zoektocht naar werk besloeg een aantal maanden. In deze periode heeft mijn jobcoach zich ontfermd over dit gebeuren. Ik heb een indicatie banenafspraak. Dat wil zeggen dat ik een verklaring heb gekregen dat ik door mijn autisme geen volle baan kan uitvoeren. Mijn jobcoach heeft gezocht naar functies die bij mij aan zouden kunnen sluiten. Nu ben ik werkzaam als administratief ondersteuner bij de Provincie Gelderland.

 

“Als autist zijnde wil ik alles horen wat erom mij heen wordt gezegd. De propellers draaien, wordt er vaak gezegd”

 

Op de dag dat ik deze column schrijf, ging niet alles even goed. Het was ‘lichtelijk’ rumoerig in de kantoortuin. Ik kan mij goed afsluiten voor wat er gebeurd, maar nieuwsgierigheid speelt ook mee. Als autist zijnde wil ik alles horen wat erom mij heen wordt gezegd. De propellers draaien, wordt er vaak gezegd. Dat is niet handig. Ik heb goed gewerkt. Al maakte ik daarmee wel wat slordigheidsfoutjes. Dat had niet gehoeven, vind ik. Of ben ik nu te streng? Gelukkig kon ik het er met mijn begeleidster over hebben. Dat vond ik erg fijn.

 

“Daarnaast ken ik mijzelf erg goed. Al is het afbakenen van grenzen misschien een probleem”

 

Regelmatig valt het woord talenten. De Provincie kijkt als organisatie goed naar de mogelijkheden van haar werknemers. Dat is fijn. Zo ben ik met een taak begonnen waarvan ik zeker weet dat ik dat kan. Hier zullen in de loop der tijd meer taken bijkomen. Dat hoop ik althans. Ik ben gemotiveerd en wil van alles aanpakken. Daarnaast ken ik mijzelf erg goed. Al is het afbakenen van grenzen misschien een probleem. Ik wil vaak teveel in een krappe tijd. Al met al heeft het misschien maanden tot jaren geduurd. Nu ben ik aan het werk en dat bevalt mij goed. Al vind ik het geen goed idee om mijn laptop te plant en op een plek waar iedereen om je heen even het weekend doorneemt.

 

Wil je MC Kleuver volgen op social media?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge