ontspannen vakantie met kinderen
Blogs,  Mama

5 tips voor een ontspannen vakantie met kinderen

De grote schoolvakantie staat voor de deur! Dat betekent even geen werk, tijd voor elkaar en vooral ontspannen…toch? Wanneer je kinderen hebt kan het alles behalve ontspannen zijn. Als ouder heb je namelijk voor een vakantie genoeg te regelen.

Wil jij geen stress aan je hoofd en vooral een ontspannen vakantie met kinderen hebben? In dit artikel deel ik 5 trucjes die hieraan kunnen bijdragen.

1. Check de bestemming

Kinderen vanaf een bepaalde leeftijd vinden het leuk als ze op vakantie met leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Niets is dan zo fijn om, voordat je de reis boekt, te checken of de bestemming ook voor kinderen leuk is.

2. Voorbereiding

‘Voorbereiding is het halve werk’ zeggen ze toch? Met kinderen is dit zeker het geval. Wacht dus niet tot het laatste moment met het pakken van de koffers of het zoeken van de juiste spullen. De ANWB heeft voor iedere soort vakantie een inpaklijst. Of je nu naar een camping gaat of een vliegvakantie geboekt hebt, deze inpaklijst(en) zorgt ervoor dat je niks vergeet. Je kunt ze hier gratis downloaden.

Lees ook: 3 praktische tips om je kind voor te bereiden op de vakantie

3. Auto vakantieklaar maken

Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je auto vakantieklaar is. Banden oppompen, alle vloeistoffen nakijken op inhoud en ga zo maar door. Niets is zo vervelend dan met een rokende auto langs de Route du Soleil te staan.

4. Heb niet te hoge verwachtingen

Met kinderen op vakantie is heel wat anders dan met z’n tweeën. De hele dag op het strand liggen of dat ene pittoreske dorpje bezoeken, kunnen kinderen niet de hele dag volhouden. Dit betekent uiteraard niet dat je deze activiteiten maar moet laten varen, integendeel. Bedenk samen van te voren hoe de dagindeling zal zijn: bijvoorbeeld in de ochtend een bezienswaardigheid plannen en in de middag zwemmen. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en zullen er geen scheve gezichten zijn.

5. Go with the flow

Het is vakantie en dat betekent ultieme ontspanning voor het hele gezin. Durf hierbij af te wijken van de vaste planning, zoals bedtijden, regels en andere rituelen. Hoe relaxter jij hiermee om kunt gaan, hoe gelukkiger iedereen zal zijn.

Fijne vakantie!

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge