sinterklaas stress
Basisschoolkind,  Blogs,  kind,  Mama,  peuter

5 tips om Sinterklaas stress bij kinderen te voorkomen

Jaaaa! Sint en piet zijn bijna in het land. En dat betekent feest, cadeautjes en heel wat snoepgoed. Voor veel kinderen zijn dit zulke spannende tijden dat ze ander gedrag kunnen gaan vertonen. In dit artikel geef ik daarom 5 tips hoe je als ouder Sinterklaas stress bij je kind kunt voorkomen.

Bereid je kind goed voor

Sinterklaas vieren is een hele gebeurtenis. Bereid je kind daarom voor op wat hem te wachten staat. Vertel hem dat er harde muziek is en dat er dansende pieten zijn die pepernoten gooien. En dat Sinterklaas naar hem toe kan komen om een handje te geven.

Als je kind tegen de intocht van Sinterklaas op ziet, maar toch heel graag wil gaan? Spreek dan samen af, dat als hij het eng vindt, jullie samen weer naar huis gaan. De intocht op televisie kijken is net zo leuk en vooral minder spannend.

Aftellen

Kinderen hebben nog weinig tijdsbesef. Een kalender kan hierbij wat hulp bieden. 

Schoentje zetten

Dit vinden kinderen ontzetten leuk maar vooral heel spannend. Het idee dat piet of Sinterklaas in hun huis komt  maakt kinderen heel beangstigend. Je kunt met elkaar afspreken dat de schoen bij de deur gezet kan worden, zodat piet het cadeautje via de brievenbus in zijn schoen gooit. Of dat Sinterklaas een speciale sleutel heeft die op elke deur past, en zo het cadeautje in zijn schoen doet.

Jij hebt de baas!

‘Als je niet luistert dan neemt piet je mee in de zak naar Spanje’ hoor ik ouders wel eens zeggen. Het wordt natuurlijk goed bedoeld maar je kind kan hier heel bang van worden en ’s nachts misschien niet meer slapen. Gebruik Sinterklaas dus niet om ervoor te zorgen dat kinderen gaan luisteren.

Houd het thuis rustig

Rond deze tijd van het jaar zie en hoor je Sinterklaas en zijn pieten overal. Is het niet op straat of op school dan wel op de kinderopvang waar je kind verblijft. Dit kan bij je kind best voor wat Sinterklaas stress zorgen. Probeer het thuis dan ook lekker rustig te houden zodat je kind niet overprikkeld raakt.

 

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt, die ervoor kunnen zorgen dat de Sinterklaas stress bij kinderen wat minder wordt. Heb je zelf nog tips? Deel ze in de comments. Ik wens je heel veel Sinterklaas plezier!

 

Groetjes Aneta

 

 

Foto: Pixabay

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge