opvoeding in de vroegere jaren
Blogs Opvoeden

De 5 meest opvallendste trends op het gebied van opvoeding in de vroegere jaren

Dat het opvoeden van kinderen tegenwoordig er heel anders aan toe gaat dan vroeger, weten de meeste van ons wel. Maar deze trends uit de vroegere jaren zijn wel heel bijzonder. Kijk mee naar de 5 meest opvallendste trends op het gebied van opvoeding in de vroegere jaren op een rijtje. En geloof me, je zult versteld staan….

Babykooi

Tegenwoordig verliezen ouders hun baby geen seconde uit het oog. Stel je voor dat ze ineens uit wippertje of van de commode vallen. Niet in de jaren’30; opvoedingsdeskundigen waren in die tijd zo geobsedeerd waren door baby die frisse lucht kregen, dat ze hadden bedacht om een babykooi te maken waarin kinderen aan de buitenkant van gebouwen hingen.

 

opvoeding in de vroegere jaren

 

Niet knuffelen

Fysiek contact zorgt onder andere voor verbondenheid en vertrouwen. Daarnaast is dit een voorwaarde voor een veilige hechting tussen ouder en kind. Maar daar dachten ze in 1910 heel anders over. Men geloofde dat je je baby zo min mogelijk moest aanraken omdat men dacht dat je het kind verwend zou maken.

Zindelijkheidstraining voor baby’s

Luiers? Nee joh! Dat is voor watjes. In de jaren ’30 werd door de Amerikaanse overheid geadviseerd om je baby net zo lang boven het toilet te hangen totdat hij zindelijk zou worden. Je kind de tijd geven om de toilet zelf te ontdekken zat er vroeger niet in.

Lees ook: Je kind zindelijk maken | Hoe werkt dat?

Huilende baby

Huilt je baby? In de jaren ’50 geloofde men dat huilen een goede oefening was voor baby’s. Ouder moesten vooral niet uit vinden wat er mis zou kunnen zijn – maar gewoon weg lopen en zelf uit laten zoeken.

 

opvoeding in de vroegere jaren

 

Alleen rechtshandigen

Tot het begin van de jaren ’20 werd het op scholen afgekeurd dat kinderen linkshandig zouden zijn. Het was zelfs zo bizar dat leraren speciale beugels gebruikten om kinderen zo te trainen dat ze vanzelf rechtshandig zouden worden.

 

Ken jij nog meer bizarre trends op het gebied van opvoeding in de vroegere jaren?

 

Photo by Jordan Whitt on Unsplash

Bron: Healthyway

5 thoughts on “De 5 meest opvallendste trends op het gebied van opvoeding in de vroegere jaren

  1. Bizar! Wat een verschil zeg. Gelukkig is er steeds meer bekend over kinderen en baby’s en kunnen we daar rekening mee houden! Soms vraag ik me wel af waar het moedergevoel is, als je kijkt naar het laten huilen bijvoorbeeld.. is tegenwoordig juist zo belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *