Blog

5 leefregels die bijdragen aan mijn eigen geluk

Gelukkig willen zijn. Dit is een iets waar ik mij het gehele jaar bewust van ben. Gelukkig zijn betekent voor mij innerlijke rust en in balans zijn. Wanneer ik dat ben, kan ik de mensen om wie ik geeft ook gelukkig maken. In dit artikel geef ik jou 5 leefregels die bijdragen aan mijn geluk. Misschien herken jij jezelf hier ook wel in…

 

Mijn 5 leefregels voor geluk

Acceptatie van jezelf

Als je in de spiegel kijkt, wie of wat zie je dan? Een zelfbewuste vrouw of een vrouw die onzeker over zichzelf is. De huidige maatschappij laat ons geloven dat we geaccepteerd worden als we de juiste kleren dragen of een bepaald soort levensstijl leven. Ook ik geloofde daar een aantal jaar geleden in. Nu ik wat ouder ben, heb ik mijzelf leren te accepteren in zoals ik ben, denk en in wat ik doe. Jij en ik zijn unieke personen en dat kan niemand van ons afnemen.

Doe wat je leuk vind om te doen

Natuurlijk hebben we allemaal verplichtingen die we niet altijd even leuk vinden. Denk maar aan school of baan. Maar dat betekent niet dat je naast deze verplichtingen ook dingen moet doen die je liever niet zou doen. Als ik naar mijzelf kijk, heb ik bewust tijd vrij gemaakt voor de dingen waar ik gepassioneerd in bent. We leven tenslotte in een wereld waar we de keuze hebben om deze keuze te kunnen maken. Ik doe dingen die ik echt leuk vind om te doen, zoals bloggen, fotograferen, lunchen, reizen en nog veel meer. Het verrijkt mijn leven en daar word ik heel gelukkig van.

Besteed je energie aan positieve dingen

Een tijdje terug heb ik mensen in mijn omgeving gehad die aan het zeiken waren over de kleinste dingen. “Bij de kassa van de supermarkt was het zus…ik heb slecht geslapen zo en de buurman…….” Dit ging dag in dag uit zo door. Geloof me, je mag van mij echt wel klagen (Rotterdammers doen niet anders haha), maar ik werd daar op een gegeven moment gestrest van. Deze mensen zie ik nu ook niet meer. Wat ik hiermee probeer te zeggen is dat we onze energie beter kunnen besteden aan dingen waar wij ook daadwerkelijk energie van krijgen.

Jaag je dromen na

Dromen zijn er niet voor niets. En doelen stellen ook niet. Dus waarom zou je niet je dromen waar willen maken. Ken je deze quote: “Big things often have small beginnings.” Hoe groot je dromen ook zijn, begin klein en durf te falen. Natuurlijk is het niet leuk als je hard op je snufferd gaat. Maar ik zie falen als een soort leerpunt. Want je hebt net ervaren en geleerd wat je niet meer hoeft te doen om tot je doel/droom te komen. Prachtig toch?

Neem je eigen verantwoordelijkheid

Mijn laatste leefregels en zeker niet de minste is je eigen verantwoordelijkheid nemen. Zoals ik eens eerder in een blog heb verteld, zijn jij en ik de kapitein van ons eigen leven, niets of niemand is daar verantwoordelijk voor behalve jij en ik. Het is onze taak om ons leven zo in te richten voor ons eigen geluk. Daar kan niemand ons bij helpen.

 

Heb jij leefregels die bijdragen aan jouw geluk? 

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

8 thoughts on “5 leefregels die bijdragen aan mijn eigen geluk

  1. Wat een mooie punten om aan je eigen geluk te werken! Voor mij is mijn passie volgen het belangrijkste. Doen waar je je goed bij voelt in plaats van die dingen doen waarvan je denkt dat je er vooral anderen een plezier mee doet.

  2. Ik heb mezelf nu sinds een jaar geaccepteerd. Jeetje wat heeft dat lang geduurd. Ik ben eigenlijk best een leuk mens, vind ik nu. Klinkt raar misschien, maar ik ben zoveel gelukkiger. Ik blog nu, dat is mijn passie en redding! Ik heb geen echte leefregels denk ik. Regels zijn er al teveel. Ik geniet van elk mooi moment en probeer te lachen. Zoveel mogelijk. Veel succes met alle gelukjes lieve Aneta. Geniet van dit leven. Niemand anders kan dit voor jou doen! ❤️

  3. Weer mooi verwoord en wat een prachtige leefregels. Leuk, mijn cijfer is 5, op basis van dat getal probeer ik de dingen te doen. Daarnaast zit jouw verhaal vol positiviteit waar ik ook (nog) van leer.

  4. Hele mooie leefregels! Zelf vind ik het moeilijk om mijzelf te accepteren, maar ik heb dit jaar voorgenomen mijzelf juist wel te accepteren. Ook zou ik een leefregel willen toevoegen aan dit mooie lijstje: wees niet bang voor dingen die komen gaan.

    1. Wat een mooi doel meis! Probeer inderdaad van jezelf te houden en te accepteren zoals je bent. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Dat is een mooie toevoeging aan het lijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge