Blogs,  Mama

5 kindvriendelijke wintersportplaatsen

Wintersport is écht mijn favoriete vakantie. Ik zou mijn zomervakantie er voor op kunnen geven. Vind jij het ook zo leuk om met je gezin op wintersport gaat, maar weet je nog niet waar naar toe? In dit artikel deel ik 5 kindvriendelijke wintersportplaatsen. Bij het selecteren van deze plaatsen heb ik gekeken naar de aanwezigheid van skischolen voor kinderen, activiteiten, Nederlands pratende skileraren, crèches en kindvriendelijke oefenweiden. Let go!

 

Lees ook: 5 leuke winteractiviteiten voor binnen

 

 

5 kindvriendelijke wintersportplaatsen op een rij

Gerlos (Oostenrijk)

Het wintersportgebied Gerlos staat bekent als dé ver-Nederlandste plaats van de Alpen. Je vindt hier veel cafe’s, discotheken. Maar Gerlos is meer dan dat.  Voor gezinnen die van een klein feestje houden, is dit plaatsje perfect. Je vind hier dan ook alles wat je nodig hebt tijdens je weekje skiën of snowboarden. Bij Michi’s skischool kunnen kinderen vanaf 2 jaar spelenderwijs leren skiën, met Nederlandssprekende skileraren.

Daarnaast vind je in Gerlos heel veel kindercrèches. Arena Kidsclub schijnt volgens vele bronnen de leukste kinderopvang te zijn. Kinderen kunnen hier vanaf 1- 4 jaar opgevangen worden, van zondag tot en met vrijdag (zaterdag gesloten), door Nederlandssprekende professionele kinderbegeleiders. Voor de actuele prijzen en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Arena Kidsclub.

Accomodaties in Gerlos

Afstand: Utrecht – Gerlos = 960 km.
Skipiste: 143 km.

 

Maria Alm (Oostenrijk)

Ben je op zoek naar een wat rustigere en goedkope familie skivakantie? Dan is het plaatsje Maria Alm in Oostenrijk prima te doen. De kinderen kunnen hun ski-hartjes ophalen in de Schneewutzel kid’s club. Hier worden niet alleen skilessen aangeboden maar ook verschillende activiteiten voor kinderen. Tevens is er een kinderopvang, waar Nederlands wordt gesproken. Ook de skileraren zijn Nederlands, ideaal! Verder is er in Maria Alm een oefenweide van maar liefst 6000m2 groot met een transportbaan van 26 meter lang.

Accomodaties in Maria Alm

Afstand: Utrecht – Maria Alm = 965 km.
Skipiste: 120 km.

 

kindvriendelijke wintersportplaatsen1

 

Kaprun (Oostenrijk)

Deze wintersportplaats was dé plek waar ik voor het eerst leerde snowboarden. Kaprun is een van de plaatsjes die verdeelt is over drie skigebieden. Je hebt de Maiskogel, de gletsjer en de Schmittenhöhe. Alle drie hebben ze zo hun charme. Omdat deze skipistes over het algemeen breed en blauw zijn, is het skigebied ideaal voor kinderen. Willen jullie als gezin op ski- of snowboardlessen? Geen probleem. Bij de Ski Dome Oberschneider  kun je een gezins-skileraar boeken. Zo hoef jij je kinderen niet in verschillende klasjes te droppen.

Kaprun heeft ook een heel brede keuze aan kinderactiviteiten. Zo heeft het dorp een Bobo’s Kinderland waar kinderen tot en met 15 jaar vermaakt kunnen worden. Ook is er een reuzegroot piratenschip, een ijsberg met klimwand, rodelgaudi en een kokerglijbaan. Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Bobo’s Baby-club vangt baby’s vanaf 0-2 jaar op en Bobo’s Bambini-club kinderen van 2-3 jaar.

Accomodaties in Kaprun

Afstand: Utrecht – Kaprun = 766 km
Skipiste: 138 km.

 

Val Thorens (Frankrijk)

De Franse bergen zijn in tegenstelling tot de bergen in Oostenrijk hoger. Het dropje Val Thorens staat over het algemeen bekend om zijn feestjes tot in de late uurtjes. Je zou niet direct denken dat dit een skigebied is voor families. Maar geen nood! Er zijn ook rustigere gedeeltes. En voor kinderen is er voldoende te doen. Denk hierbij aan een zwemmen, bowlingsbaan, bioscoop en nog veel meer. Verder heeft Val Thorens een kinderopvang voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. In de Club Piou Piou kan een kind vanaf 3 jaar zijn eerste skipasjes maken in de sneeuw. Een heel groot voordeel is dat een skipas voor kinderen onder de 5 jaar gratis is. Scheelt weer wat geld.

Accomodaties in Val Thorens

Afstand: Utrecht – Val Thorens = 1112 km.
Skipiste: 607 km.

 

Chatel (Frankrijk)

Chatel ligt in Frankrijk en bevindt zich op 1.191 meter hoogte. Van de 4 kindvriendelijke wintersportplaatsen in dit artikel, ligt dit dorpje nabij de Zwitserse grens. Chatel is een waar paradijs voor gezinnen en mag dan ook het ‘Famliy Plus Label’ voeren. Dat betekent dat het dorp extra faciliteiten heeft speciaal voor gezinnen met kinderen. In het centrum van Chatel bevindt zich een kinderdagverblijf genaamd Mouflets. Kinderen kunnen hier van drie maanden tot zes jaar worden opgevangen.

Maar Chatel heeft nog meer te bieden. Zo is er ook een sneeuwtuin (Les Pitchounes nabij de Linga-Kabelbaan) waar kinderen zich kunnen uitleven. Skischolen zijn er ook in overvloed, vijf om precies te zijn. Bij de ESF-skichool kunnen kinderen vanaf drie jaar beginnen met skiles. Kinderen van drie tot vijf jaar kunnen hier bij de skichool Ski Chatel Sensations les en opvang krijgen.

Accomodaties in Chatel

Afstand: Utrecht – Chatel 832 km.
Skipiste: 663 km.

 

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge