kindvriendelijke wintersportplaatsen
Blogs,  Mama

5 kindvriendelijke wintersportplaatsen

Yes! Het wintersportseizoen is aangebroken. Tijd voor wat vermaak in de sneeuw. Wintersport is écht mijn favoriete vakantie. Ik zou mijn zomervakantie er voor op kunnen geven. Ben jij iemand die ook zo van wintersport houdt en wil jij met je gezin genieten van al het plezier. Maar weet je nog niet waar? In dit artikel deel ik 5 kindvriendelijke wintersportplaatsen. Bij het selecteren van deze plaatsen heb ik gekeken naar de aanwezigheid van skischolen voor kinderen, activiteiten, Nederlands pratende skileraren, crèches en kindvriendelijke oefenweiden. Let go!

 

5 kindvriendelijke wintersportplaatsen op een rij

Gerlos (Oostenrijk)

Het wintersportgebied Gerlos staat bekent als dé ver-Nederlandste plaats van de Alpen. Je vindt hier veel cafe’s, discotheken. Maar Gerlos is meer dan dat.  Voor ouders (die van een feestje houden) met kinderen is dit een waar paradijsje. Je vind hier dan ook alles wat je nodig hebt tijdens je weekje skiën of snowboarden. Bij Michi’s skischool kunnen kinderen vanaf 2 jaar spelenderwijs leren skiën, met Nederlandssprekende skileraren.

Daarnaast vind je in Gerlos heel veel kindercrèches. Arena Kidsclub schijnt volgens vele bronnen de leukste kinderopvang te zijn. Kinderen kunnen hier vanaf 1- 4 jaar opgevangen worden, van zondag tot en met vrijdag (zaterdag gesloten), door Nederlandssprekende professionele kinderbegeleiders. Voor de actuele prijzen en openingstijden verwijs ik je door naar de website van Arena Kidsclub.

Accomodatie

Afstand: Utrecht – Gerlos = 960 km.
Skipiste: 143 km.

 

Maria Alm (Oostenrijk)

In tegenstelling tot Gerlos is het plaatsje Maria Alm rustig. Ideaal voor gezinnen. Bovendien zijn de prijzen in dit kleine wintersportplaatsje nog ouderwets laag, waardoor de vakantie ook nog eens betaalbaar blijft. De kinderen kunnen hun hart ophalen in de Schneewutzel kid’s club. Hier worden niet alleen skilessen aangeboden maar er worden ook verschillende activiteiten voor kinderen. Tevens is er een kinderopvang. Verder is er in Maria Alm een oefenweide van maar liefst 6000m2 groot met een transportbaan van 26 meter lang. Daarnaast zij het hele seizoen Nederlandstalige skileraren aanwezig.

Accomodatie

Afstand: Utrecht – Maria Alm = 965 km.
Skipiste: 120 km.

 

kindvriendelijke wintersportplaatsen

 

Kaprun (Oostenrijk)

Deze wintersportplaats was dé plek waar ik voor het eerst leerde snowboarden. Kaprun is een van de plaatsjes die verdeelt is over drie skigbieden. Je hebt de Maiskogel, de gletsjer en de Schmittenhöhe. Alle drie hebben ze zo hun charme. Omdat deze skipistes over het algemeen breed en blauw zijn, is het ideaal voor kleine kinderen. Wat betreft ski- of snowboardlessen, beschikt Ski Dome Oberschneider over een gezins-skileraar. Er wordt een ski- of snowboardleraar geregeld die helemaal alleen voor het gezin is. Zo hoeven de ouders en de kinderen in hun vakantie niet in verschillende klasjes te zitten.

Kaprun heeft een heel brede keuze aan kinderactiviteiten. Zo heeft het dorp een Bobo’s Kinderland waar kinderen tot en met 15 jaar vermaakt kunnen worden. Zo is er een reuzegroot piratenschip, een ijsberg met klimwand, rodelgaudi en een kokerglijbaan. Aan de allerkleinsten is ook gedacht. Bobo’s Baby-club vangt baby’s vanaf 0-2 jaar op en Bobo’s Bambini-club kinderen van 2-3 jaar.

Accomodatie

Afstand: Utrecht – Kaprun = 766 km
Skipiste: 138 km.

 

Val Thorens (Frankrijk)

De Franse bergen liggen over het algemeen hoger dan de bergen in Oostenrijk. Dit betekent brede en vooral lange pistes. Voor zowel ouders als kinderen is dit ideaal. Val Thorens staat bekent om zijn feestjes tot in de late uurtjes. Mocht je geen feestbeest zijn en het rustig aan willen doen? Geen nood! Dit kan hier ook prima. Voor kinderen is er in ieder geval genoeg te doen. Skischool Val Thorens biedt naast Ski- en snowboardlessen ook veel activiteiten voor kinderen. Denk hierbij aan een zwemmen, bowlingsbaan, bioscoop en nog veel meer. Verder heeft Val Thorens een kinderopvang voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. In de Club Piou Piou kan een kind vanaf 3 jaar zijn eerste skipasjes maken in de sneeuw. Een heel groot voordeel is dat een skipas voor kinderen onder de 5 jaar gratis is.

Accomodatie

Afstand: Utrecht – Val Thorens = 1112 km.
Skipiste: 607 km.

 

Chatel (Frankrijk)

Chatel ligt in Frankrijk en bevindt zich op 1.191 meter hoogte. Van de 4 kindvriendelijke wintersportplaatsen in dit artikel, ligt dit dorpje nabij de Zwitserse grens. Chatel is een waar paradijs voor gezinnen en mag dan ook het ‘Famliy Plus Label’ voeren. Dat betekent dat het dorp extra faciliteiten heeft speciaal voor gezinnen met kinderen. In het centrum van Chatel bevindt zich een kinderdagverblijf genaamd Mouflets. Kinderen kunnen hier van drie maanden tot zes jaar worden opgevangen.

Maar Chatel heeft nog meer te bieden. Zo is er ook een sneeuwtuin (Les Pitchounes nabij de Linga-Kabelbaan) waar kinderen zich kunnen uitleven. Skischolen zijn er ook in overvloed, vijf om precies te zijn. Bij de ESF-skichool kunnen kinderen vanaf drie jaar beginnen met skiles. Kinderen van drie tot vijf jaar kunnen hier bij de skichool Ski Chatel Sensations les en opvang krijgen.

Accomodatie

Afstand: Utrecht – Chatel 832 km.
Skipiste: 663 km.

 

Photo by Nathan Wolfe on Unsplash

Photo by Élissa Algora on Unsplash

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge