dingen die je van een peuter kunt leren
Mama,  peuter

5 dingen die je van een peuter kunt leren

Iedere peuter ontwikkelt zijn eigen karakter en zijn eigen manier van leven. Maar op de manier waarop zij zich gedragen, lijken ze stuk voor stuk op elkaar. Daarnaast zijn er bepaalde gewoonten die wij als volwassenen van hen zouden kunnen overnemen. Ben je nieuwsgierig welke dit zijn? In dit artikel deel ik 5 dingen die je van een peuter kunt leren.

1. Heb geduld en geef vooral niet op

Hoe vaak is jouw peuter op zijn snufferd gevallen, terwijl hij zijn honderdste poging deed om te leren lopen? Opgeven is voor een kind geen optie. Herkenbaar? #driftbuien

Onthoud: als iets jou de eerste keer niet lukt. Geef niet op en blijf proberen totdat jij je doel bereikt hebt.

2. Vraag hulp wanneer je dit nodig hebt

We willen allemaal sterk zijn en op onze eigen krachten dingen voor elkaar krijgen. Hulp vragen wordt door mensen gezien als een soort zwakte, nietwaar?

Kijk naar je peuter. Hij wil waarschijnlijk ook altijd dingen zelluf doen. Maar vergeet niet dat jouw peuter heel goed weet wanneer hij om hulp moet vragen. Deze hulp vraagt hij om ergens beter in te worden.

Zie hulp dus niet als een vorm van zwakte maar juist een middel die je kan helpen datgene te bereiken wat je voor ogen hebt.

3. Geniet van het leven

Wij volwassenen kunnen als de beste klagen. Te koud, te nat, te heet….Een peuter daarentegen grijpt zijn kans om er altijd iets leuk van te maken. Of het nu dus regent of dat de mussen van het dak af vallen, geniet van het leven! Dit is zeker een van de dingen die je van een peuter kunt leren.

4. Imperfectie is oké

Een peuter vindt het over het algemeen niet zo belangrijk als de vloer bezaaid is met speelgoed. Wij daarentegen wel. En het liefst zouden we dit willen opruimen. Oja, en ook stof gezogen hebben, de afwas, strijken, boodschappen doen en eten koken….zucht….Laat de boel de boel en realiseer je dat je niet alles perfect kan doen.

Lees ook: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

5. Neem meer risico’s

Peuters rennen en spelen soms zo wild dat we af en toe de angst ons lijf voelen. Dit komt omdat ze niet bang zijn om risico’s te nemen.

Als volwassenen kunnen we hiervan iets van leren. We moeten niet bang zijn om risico’s te nemen. Straks krijgen we spijt van de dingen die we nooit gedaan hebben. Dus wees niet bang voor nieuwe avonturen en wees vooral niet bang om te falen.


Photo by Marjorie Bertrand on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge