4 x wat je echt niet hoeft te doen als moeder
Blogs Mama

4x wat je als moeder echt niet hoeft te doen

Heb je tegenwoordig ook het idee dat je als moeder alles maar perfect moet doen? Naast die interessante baan van je, moeten je een druk sociaal leven hebben, je kinderen goed opgevoed zijn en op verantwoordelijke culbjes zitten. Je kan niet op alle fronten 100 procent goed in zijn en dat hoeft ook zeker niet. Zo zijn er nog 4 andere dingen die je als moeder écht niet hoeft te doen. 

1. Jezelf weg cijferen

Heb je het gevoel dat je alleen maar bezig bent om anderen het naar hun zin te maken? Dan heb je een grote kans dat jij jezelf aan het wegcijferen bent. Vraag jezelf af waar jij in dit hele verhaal bent. Jij bent, naast moeder en ‘vrouw van’ zijn, ook nog een leuke meid die best voor zichzelf mag zorgen. Zet af en toe je moederrol even opzij en neem een dag voor jezelf. Om je op weg te helpen, kun je dit artikel lezen: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

2. Alles zelf willen doen

Dit is misschien wel een hele mooie aansluiting op het eerste punt. Hoe komt het toch dat wij tegenwoordig alles zelf willen doen? Ik herken dit bij mij thuis ook. Zelf de was doen. ‘Oh, die vaatwasser doe ik wel’ hoor ik mezelf zeggen.

We moeten ons meer bewust worden dat er ook nog mensen om ons heen zijn die prima kunnen helpen. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Zo heb jij meer ruimte om zelf te ontspannen. Het leven is al druk genoeg.

3.Vergelijken met andere moeders

“Kan jou zoon nog niet zitten?”, hoor je een moeder van het kinderdagverblijf zeggen.
Ach ja, niet iedereen is even snel.”
Ondanks dat we weten dat ieder kind op zijn eigen tempo ontwikkelt, vinden sommige mensen het toch nodig om dit soort opmerkingen te maken. Laat je vooral niet beïnvloeden door deze opmerkingen. Het zegt meer over hen dan over jezelf.

4. Jezelf verdedigen

Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat mag ook zeker. Maar in de wereld van het moederschap krijg je soms de neiging om jezelf te verdedigen. Geef je geen borstvoeding? Dan krijg je de borstvoedingsmaffia achter je aan. En zo kan ik nog een paar dingen opnoemen. Waarom moeten we meteen onze mening uiten als we het niet eens zijn met de ander? De keuzes die wij maken gelden alleen voor onszelf en niemand hoeft ons daarop te veroordelen.

Photo by Jon Flobrant on Unsplash 

3 thoughts on “4x wat je als moeder echt niet hoeft te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *