3

4x wat je als moeder echt niet hoeft te doen

4 x wat je echt niet hoeft te doen als moeder

Het moederschap is voor veel vrouwen het mooiste wat er is. Maar er bestaat ook een keerzijde van. Je wilt alles zo perfect mogelijk doen, en vooral anderen niet teleurstellen. Om je heen wordt je gek gemaakt met alle goedbedoelde adviezen, waardoor de moed af en toe in je schoenen zakt. Herkenbaar? Een goedbedoeld advies 😉 die ik je mee wil geven is: “Niet doen!” Zo zijn er nog 4 andere dingen die je als moeder echt niet hoeft te doen. 

1. Jezelf weg cijferen

Heb je het gevoel dat je alleen maar bezig bent om anderen het naar hun zin te maken? Dan heb je een grote kans dat jij jezelf aan het wegcijferen bent. Vraag jezelf af waar jij in dit hele verhaal bent. Jij bent, naast het moeder en ‘vrouw van’ zijn, ook nog een leuke meid die best voor zichzelf mag zorgen. Zet af en toe je moederrol even opzij en neem een dag voor jezelf. Om je op weg te helpen, kun je dit artikel lezen: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

2. Alles zelf willen doen

Dit is misschien wel een hele mooie aansluiting op het vorige punt. Hoe komt het toch dat wij tegenwoordig alles zelf willen doen? Ik herken dit bij mij thuis ook. Zelf de was doen. ‘Oh, die vaatwasser doe ik wel’ hoor ik mezelf zeggen.

We moeten ons meer bewust worden dat er ook nog mensen om ons heen zijn die prima kunnen helpen. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Zo heb jij meer ruimte om zelf te ontspannen. Het leven is al druk genoeg.

Vergelijken met andere moeders

“Kan jou zoon nog niet zitten? Die van mij kon het al met 7 maanden”. Ach ja, niet iedereen is even snel.” Ondanks dat we weten dat ieder kind op zijn eigen tempo ontwikkelt, vinden sommige mensen het toch nodig om dit soort opmerkingen te maken. Laat je vooral niet beïnvloeden door deze opmerkingen. Het zegt meer over hen dan over jezelf.

Jezelf verdedigen

We leven in een wereld waar iedereen overal een mening op heeft. Hierdoor krijg je vanzelf de neiging om jezelf te verdedigen voor je ruggenprik, bepaalde opvoedingsstijl of wel of geen borstvoeding. Dit hoeft echt niet. Deze keuzes die jij maakt gelden voor jou en daar heeft niemand iets mee te maken.

 

Photo by Jon Flobrant on Unsplash

Comments 3

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge