ochtend met kinderen
Blog,  Mama

4 tips voor een ontspannen ochtend met kinderen

Ik kan me goed voorstellen dat de ochtenden in een gezinsleven best hectisch kunnen zijn. Kinderen uit bed, wassen aankleden, ontbijt en lunchpakketjes maken. En om niet te vergeten: jezelf nog fatsoeneren. Mocht je jezelf nu hier in herkennen? In dit artikel deel ik 4 handige tips voor een ontspannen ochtend met kinderen.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kun je bijvoorbeeld een avond van te voren alvast de broodtrommels vullen. Of wat dacht je van de ontbijttafel dekken, de waterkoker met water vullen, de rugzakjes klaarzetten en de koffiezetter startklaar maken zodat je alleen nog op het knopje hoeft te drukken. Het zijn misschien allemaal kleine dingen maar deze zorgen er wel voor dat je in de ochtend minder hoeft te doen.

Lees ook: Tips voor meer tijd voor jezelf als moeder | #me-time

Planning maken

Plannen zorgt voor meer rust in je hoofd. Bovendien zorgt een planning ervoor dat je niet achter de feiten aan hoeft te hollen. Dus probeer de avond van te voren een planning te maken.

Op tijd opstaan

Ik snap dat als je de halve nacht wakker bent geweest omdat je kind heeft liggen spoken, geen zin hebt om op te staan. Maar wist je dat op tijd opstaan voor zoveel meer ruimte en rust zorgt. Vooral als je gezin nog fijn ligt te slapen. Je kunt uitgebreid douchen, ongestoord op social media kijken of iets anders doen waar je in de ochtend normaal gesproken geen tijd voor hebt.

Lees ook : Met deze 10 tips kun je als gezin geld besparen

Houd die rust

En mocht ’s morgens toch de boel ontploffen? Houd vooral die rust! Hoe meer jij op je gemak bent hoe relaxter de ochtend met kinderen zal zijn. Amen!

Photo:  Unsplash

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge