Blog

4 redenen waarom ik van wintersport houd

Jippie, het wintersport seizoen is begonnen. Ik kan niet wachten totdat ik mag. Binnenkort stappen mijn vriend, vrienden en ik de auto in en zoeven we naar Oostenrijk. Zoals ieder jaar verblijven we in het zelfde plaatsje in hetzelfde huisje – vlak bij de piste. Ben jij net zo gek op wintersport als ik of ben je van plan om een keer te gaan? In dit artikel geef ik jou 4 redenen waarom ik zo van wintersport houd.

 

Natuur

Wat betreft wintersport heeft Oostenrijk echt mijn hart gestolen. De gezelligheid en de mooie natuur is hier een feit. Omdat de ski-gebieden hier over het algemeen niet zo hoog liggen, bevinden de ski-paden zich niet boven de boomgrens. Je skiet als het ware tussen de bomen door en dat geeft me een gevoel van ‘een met de natuur zijn.’ Voor een snowboarder als ik is dit niet altijd even handig, omdat ik al snel aan de rand van het pad beland waar bomen staan. Maar dat mag de pret niet drukken, ik red me wel.

 

wintersport oostenrijk

 

Apres-ski

Na een potje snowboarden hoort apres- ski. Ik moet zeggen dat dit gedeelde van de wintersport tot een van mijn favorieten behoort. Duiste  klassiekers die uit de boxen galmen, wijntje erbij en mijn middag is al snel goed. Oja, en wie denkt dat ik tot in de kleine uurtjes door ga heeft het mis. Deze oma ligt gewoon elke avond om 21.30 uur op één oor.

 

wintersport wijntje

 

Even tot rust komen. Echt niet!

Naast de natuur en de apres-ski is de vakantie ook uiteraard bedoeld om uit te rusten. Even mijn verstand op nul, weg van de hectische drukte en genieten van de rust, heerlijk. Maar wie denkt dat je lichamelijk ook uitrust heeft het mis. Het is best hard werken op zo’n piste. Daarbij moet je niet vergeten dat je de hele dag in de buitenlucht bent. Ik snap wel waarom om 21.30 uur bij mij het lampje uit gaat.

Lekker eten

Van schnitzel tot gebraden kippen met stroganoffsaus en gepofte aardappelen met groenten. Ik houd gewoon van eten! En kijk deze apfelstrudel met slagroom eens, jammie! Na een dagje skiën of snowboarden gaat dit er met gemak in.

 

apfelstrudel op wintersport

 

Dit waren mijn 4 redenen waarom ik zo van wintersport houd. Ga jij ieder jaar op wintersport of ben je nog niet eerder geweest? 

 

Liefs Aneta

 

 

 

 

 

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

24 thoughts on “4 redenen waarom ik van wintersport houd

  1. Wauw, de natuur is daar wel prachtig zeg! Wat een uitzicht! Ik ben nog nooit geweest. Wel 1 x naar Snowworld geweest maar dat was niet zo’n succes. Ik was al blij dat ik van de kinderpiste af durfde uiteindelijk, haha. Heel veel plezier alvast!

  2. Het ziet er inderdaad echt heel mooi uit daar! Ook de après-ski lijkt me niet verkeerd 😉 Zelf ben ik alleen niet zo’n fan van kou en ook niet zo sportief, dus wintersporten is niet echt mijn ding. Maar ik vind het wel heel leuk als anderen daar een grote passie voor hebben!

  3. Woow die natuur! Ik ben zelf niet zo van wintersport. Net als Romy ben ik een koukleum en onsportief haha. Maar ik heb het weleens gedaan. Ik snap wel dat mensen het heel leuk vinden!

  4. Wintersport is inderdaad tof! Helaas heb ik het maar één keertje kunnen doen, want daarna ging het niet meer door de kou waar ik echt niet tegen kan. Echt jammer, want het is geweldig!

  5. Ik ben nog nooit op wintersport geweest! Het sprak me eigenlijk nooit aan maar ik ben toch aan het omslaan denk ik. Haha. Ik vrees alleen dat ik met m’n onderontwikkelde evenwichtsorgaan niet echt een held op ski’s ben :p Maar die natuur is echt super mooi! Misschien moe ik alleen alleen daar om gaan? En dan wat wandelingetjes maken? 😀

  6. Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar mijn man en ik willen dit wel een keer doen met de kinderen. Hmmm apfelstrudel met slagroom, dit alleen al is een reden om te gaan haha.

  7. Heerlijk is het!!! Dit jaar moeten we helaas overslaan maar volgend jaar gaan we gewoon weer hoor! I love it!! Kindjes op de latten en in de les… opa en oma houden de wacht en papa en mama heerlijk de piste op!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge