Blogs Zwangerschap

4 dingen die mannen moeten weten over de zwangerschap

Een zwangerschap is een magische tijd waarin je een leven in jezelf ziet en voelt groeien. Het is soms best moeilijk uit te leggen hoe zwanger zijn is, als je het zelf niet hebt meegemaakt. Voor mannen is dit vooral een grote vraag. Tijdens een zwangerschap verandert er zoveel in het vrouwelijke lichaam, die een man misschien niet eens beseft. Daarom lees je in dit artikel 4 dingen die mannen moeten weten over de zwangerschap.

1. Een zwangerschap is hard werken

Ondanks dat iedere vrouw haar zwangerschap anders ervaart, blijft het voor velen hard werken. Er verandert veel in het vrouwelijk lichaam. De moeheid die in de eerste maanden opspeelt, lijkt wel chronisch te worden. De zwangerschapshormonen worden aangemaakt waardoor een vrouw zich niet altijd op haar gemak voelt. Daarbij wordt de buik ook steeds dikker en zwaarder waardoor de makkelijke dingen zoals veters strikken en scheren, ineens een uitdaging wordt.

Lees ook: De 6 eerste symptomen van een zwangerschap

2. Vreetbuien tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap te maken met onbedwingbare behoefte aan voedingsmiddelen. Dit kan voortkomen uit de hormonale onbalans in je lichaam, de (soms) hevige emoties of de verbeterde smaak-en reukzin.

Daarnaast bestaat er een theorie dat vrouwen de gekste combinaties aan voedsel willen eten tijdens hun zwangerschap. Beste mannen, sta vooral niet te kijken als je vrouw chips met chocolade eet en het wegspoelt met Fristi.

3. Tijdens de zwangerschap werkt het brein van de vrouw anders.

Tijdens de zwangerschap kan het brein van een vrouw een warboel zijn. Naast concentratieproblemen en vergeetachtigheid, kan een vrouw iets zeggen terwijl ze wat anders bedoelt. Zo is het uiteraard prima om dat extra kussen in haar rug te leggen. Maar eigenlijk bedoelt een vrouw dat ze geknuffeld wil worden omdat ze het allemaal even pittig vindt.

Lees ook: De zwangerschapstrimesters | Hoe werkt dat nou precies?

4. Doei seks!

Als het op seks aankomt, is er nog iets dat mannen moeten weten over de zwangerschap. Het libido gehalte is bij elke vrouw natuurlijk anders, maar de vrijpartijen worden, naarmate de zwangerschapsweken vorderen, minder en minder. Sorry! 😉

Photo by Vince Fleming on Unsplash

One thought on “4 dingen die mannen moeten weten over de zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *