Blog

Internationale vrouwendag | 23 redenen waarom het leuk is vrouw te zijn

Vandaag is het dé dag dat alle vrouwen in de wereld extra in het zonnetje gezet mogen worden. Het is namelijk Internationale vrouwendag! Deze dag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Vanaf die tijd staat 8 maart in het teken van strijdbaarheid en saamhorigheid van vrouwen over ter wereld.

Om deze dag te vieren ga ik morgen (donderdag 9 maart) naar het Internationale vrouwendag event in Rotterdam. Het is een dag vol tentoonstellingen, workshops en lekkere hapjes en drankjes. Mocht je nu in de buurt zijn, dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan deze prachtige dag. Want vrouw zijn is het leukste wat er is en dat moet gevierd worden. In dit artikel geef ik jou 23 redenen waarom het leuk is vrouw te zijn. Fijne Internationale vrouwendag lieve dames!

23 redenen waarom het leuk is vrouw te zijn

 1. Wij kunnen ons met make-up mooier maken.
 2. Met onze mooie glimlach krijgen wij alles voor elkaar.
 3. Wij kunnen ons voor weinig geld mooi kleden.
 4. Als wij huilen kijkt niemand daar raar van op.
 5. Vrouwen zijn sneller volwassen.
 6. Wij kunnen rokjes, jurken en hakken dragen.
 7. Wij zijn de beste in multitasken.
 8. Wij kunnen onze hysterische uitspattingen de schud geven aan onze maandelijkse periode.
 9. Wij kunnen meerdere dingen tegelijk doen.
 10. Wij kunnen over emotionele dingen praten.
 11. Wij kunnen beter wassen.
 12. Wij kunnen sneller om dingen lachen.
 13. Wij werken efficiënter.
 14. Wij zijn goed in roddelen.
 15. Wij kunnen beter zoeken en alles vinden dan mannen.
 16. Wij kunnen ons van top tot teen scheren (Jammer, dat het haar alleen zo snel weer groeit).
 17. Wij denken tot in de kleinste details.
 18. Wij kunnen onze nagels lakken.
 19. Wij hoeven geen zware dingen te sjouwen. Dit laten we aan de mannen over.
 20. Wij zijn de beste in het geven van advies.
 21. Wij kunnen sneller om hulp vragen.
 22. Wij kunnen kinderen krijgen. Ik denk dat dit het mooiste is (behalve de pijn).
 23. Wij kunnen uren kletsen…..en de volgende dag weer opnieuw.

 

Wat vind jij de leukste reden om een vrouw te zijn?

 

Liefs Aneta

Delen? Ja graag!
Email this to someonePin on PinterestShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

23 thoughts on “Internationale vrouwendag | 23 redenen waarom het leuk is vrouw te zijn

 1. Wat een mooi artikel met een superstoere foto erbij! Het leukste aan vrouw zijn vind ik ook dat ik ooit hopelijk kinderen kan krijgen, maar ook de rokjes, jurkjes, make-up etc. Het lijkt me maar saai als je ’s ochtends alleen een beetje gel in je haar hoeft te doen 😉 Wat gaaf dat je naar het event in Rotterdam gaat! Veel plezier morgen!

 2. Soms vervloek ik het vrouw zijn, maar op andere momenten zou ik niet anders willen. Het leven zou maar saai zijn als je elke dag een spijkerbroek of nette broek aan doet met een shirt of blouse. En vrouwen mógen klagen over hun gewicht, terwijl daar bij mannen toch een soort van taboe op rust. Oh, en dat zoeken, dat klopt! Mijn vriend zoekt tegenwoordig niet eens meer, hij vraagt het gewoon meteen aan mij haha. Veel plezier op het event!

  1. Hahaha, lekker makkelijk is dat he! Mijn vriend doet hetzelfde “Anet, waar ligt de nieuwe tube tandpasta?” Het leven zou inderdaad enorm saai zijn als wij een jasje, dasje, overhemd zouden moeten dragen.

 3. Ik vind het zo fijn om vrouw te zijn! Soms denk ik inderdaad ook ‘arggghhh’ maar over het algemeen is het superleuk. Het leukste: ehhmmm misschien toch wel de mode en make-up enzo. En soms ook wel de drama, kan zo heerlijk zijn! Ik ben toevallig morgen vlakbij Rotterdam trouwens, superleuk! Malou x

  1. Ja, make up en kleding is zeker een favoriet. En dat momentje van balen hebben we allemaal wel eens. Zouden mannen dat ook hebben? 🙂 Leuk dat je vlakbij Rotterdam bent!

 4. Hoera! Lang leve ons! Ik vind het heel leuk dat vrouwen elkaar zo goed kunnen ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld naar ‘onze’ blogcommunity (is toch grotendeels vrouw..) en de dronken vriendschappen die worden gesloten in de wc van een kroeg. Dat zie ik mannen nog niet doen!

  1. Hahaha, ja fantastisch! We hebben genoeg momentjes in de wc’s. Het ondersteunen van elkaar, dat vind ik een mooi punt. Ook al kennen we elkaar niet persoonlijk, hebben we wel een fijn clubje zo met elkaar. Tijd om elkaar in live te leren kennen denk ik zo.

 5. Hihi, girlpower! Ik vind het wel fijn dat wij meestal wel meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Maar ik moet zeggen dat ik het niet per se een voordeel vind dat we alles van top tot teen kunnen scheren. Bij mij groeien de haren best snel terug, dus ik ben er best vaak mee bezig. En soms zou ik ook gewoon lekker schijt willen hebben in de zomer in plaats van te moeten letten op gladde benen en oksels, haha. Desalniettemin: happy women’s day! <3

  1. Dat scheren is zeker vervelend. Bij mij komen de stoppels de volgende dag gewoon weer om de hoek kijken. Eigenlijk zouden we dat een keer moeten laten staan haha

 6. Woohoo ik word helemaal blij van dit artikel! Wat een fantastische hoofdfoto trouwens (waar is die trui van?!). Maar scheren, daar word ik niet zo blij van haha. Wat een rot werk. Maar mooie kleding en make-up vind ik wel twee hele leuke voordelen aan vrouw zijn <3

  1. leuk om te horen! Die trui is merkloos. Ik heb het uit een goedkoop boetiekje hier in mijn dorp gekocht. Scheren….ach..vertel mij wat! 🙂 soms heb ik er een hekel aan

 7. Wat een fijn artikel en een super stoere foto! Soms vind ik het vreselijk om een vrouw te zijn, maar het fijnste vind ik de aandacht voor details en de gevoeligheid.

 8. Mee eens en ik ben ook heel blij dat ik een vrouw ben. Ik ben er van overtuigd dat wij sterker zijn en mannen dit weten en dat we daarom eeuwen lang zijn onderdrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge