Blog

15 dingen die je sinds de jaren ’90 niet meer ziet

Als ik terug denk aan de jaren ’90 krijg ik een grijns op mijn gezicht. Ik zie mijzelf nog als meisje van dertien, te slepen met Flippo mappen, mijn tamagotchi in mijn broekzak en een kuif die ik elke dag groter en hoger probeerde te maken door er een liter haarlak in te spuiten. Het zijn dingen die komen en gaan. In dit artikel neem ik je mee terug in de tijd en laat ik je 15 dingen zien die je sinds de jaren ’90 niet meer ziet.

 

1. Spicegirls schoenen

spicegirls jaren '90

2. SRV wagen

SRV wagen jaren '90

 

 

3. Nokia

nokia jaren '90

 

 

4. Flippo’s

flippo's jaren '90

 

 

5. Tamagotchi

tamagotchi jaren '90

 

 

6. Voetbalplaatjes

voetbalplaatjes jaren '90

 

 

7. Discman

discman jaren '90

 

 

8. Gameboy

gameboy jaren '90

 

 

9. Bassie en Adriaan

bassie en adriaan jaren '90

 

 

10. Pieper

pieper jaren '90

11. Videobanden

videobanden jaren '90

 

 

12. De kuif

kuif jaren '90

 

 

13. Plastic spenen rage

spenen jaren '90

 

 

14. Inbellen op het internet

 

 

15. Cassettebandjes

cassettebandje jaren '90

 

Ik heb nu in totaal 15 dingen opgenoemd die je sinds de jaren ’90 niet meer ziet. Maar er zijn nog zoveel meer dingen. Weet jij het lijstje aan te vullen?

 

Liefs Aneta

 

30 thoughts on “15 dingen die je sinds de jaren ’90 niet meer ziet

 1. Ik heb de Spice Girls schoenen nog wel eens gezien bij types met een aparte kledingstijl, maar die zie je inderdaad niet meer. Wist je dat ze de Nokia 3310 opnieuw gaan uitbrengen? Dat was afgelopen week in het nieuws. Zo veel herinneringen haha.
  Voor mijn werk ben ik af en toe in Boekel, en daar rijdt dus gewoon nog een SRV wagen. Ik was er zelf verbaasd over, in het dorp waar ik opgegroeid ben rijdt hij al jaren niet meer. Maar er zijn blijkbaar nog steeds plaatsen waar dat ding rijdt, dat ze er nog geld mee kunnen verdienen haha.

  1. Haha gelukkig niet meer! En we konden maar 1 van de 2 dingen doen: of bellen of interneren. De mini disk was geloof ik maar heel kort. Ik weet niet of hij in de haren ’90 er was

 2. Oooh haha, dit vind ik echt geweldig om weer terug te zien. De Nokia’s, flippo’s en die Soice Girl schoenen dan, haha! De casettebandjes, Discman, Gameboy en videobanden weet ik ook nog heel goed. En uiteraard was Bassie en Adriaan fantastisch. :’)

 3. Haha, wat een geweldig artikel! Voor de kuif was ik in de jaren ’90 nog wat te jong, maar de andere dingen herken ik allemaal. De videobanden van Bassie en Adriaan heb ik bijna kapot gedraaid, ik speelde constant Snake op de Nokia van mijn vader en was stikjaloers op mijn vriendinnen die wel een Tamagotchi hadden 😉

 4. Die schoenen, haha! Als je daar nu mee zou lopen, word je wel even raar aangekeken denk ik. Maar wie weet, misschien worden ze ooit nog weer eens een trend, net zoals de chokers. X

 5. Oke echt mega toevallig had ik laatst de playlist “Bring back the 90s” aan. Ik dacht meteen terug aan die goeie ouwe tijd van walkmans hahah. Zo grappig dat de technologie toen zo anders was terwijl het niet eens heel lang geleden is.

 6. Haha, wat grappig! Ik heb in de studententijd nog een keer een Tamagotchi gehad, gewoon omdat we er een paar tegenkwamen en dachten ‘yes!’, was toch lang niet zo leuk als vroeger!
  De SRV-wagen mis ik ook wel, vooral die superspecifieke SRV-wagen geur!

 7. Wat geweldig! 😀 Mijn allereerste gsmmetje was zo’n blauwe Nokia! Dat ding was gewoon niet stuk te krijgen! En ik heb me toch ook wel schuldig gemaakt aan Spice Girlschoenen. Alleen niet zo extreem dan. En zo’n gameboy hebben we hier nog altijd liggen. Net zoals de Color variant. Speel er soms nog Tetris op als ik niet kan slapen. Haha 😀

 8. Die mobieltjes hahaha. En blij dat je ermee was! Maar wie weet lachen ze over 20 jaar ook de mobieltjes uit die we nu hebben;-) De discman mis ik nog steeds en Flippo’s waren geweldig. Tamagotchi’s worden trouwens nog steeds verkocht en laatst wilde ik er bijna eentje kopen hahaha.

 9. Leuke lijst! Als aanvulling: grote hoeveelheden gel in je haar! Of was dat alleen bij ons hip? Scheiding in het midden, en dan de voorste plukjes ‘omhoog’ laten golven met gel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *